הצלת מזון ותרומתו לנזקקים: מעבר לחסכון אישי
האם אתם יודעים כמה מזון נזרק בישראל מדי שנה? הנתונים מראים כי בכל שנה נזרקים ומבוזבזים כמעט 3 מיליון טון של אוכל בשווי 21.3 מיליארד שקלים, כל זה בזמן שאלפי משפחות בארץ הנמצאות מתחת לקו העוני מתקשות לקנות אוכל בכמות שתספיק להן ולילדיהם. הרבה מאוד מהמזון שנזרק עוד נמצא במצב איכותי וטרי לאכילה והשימושים שאפשר לעשות בו הם נרחבים ויכולים לעזור לא רק בצמצום הרעב אלא גם כאמצעי להצלת הסביבה וכדור הארץ.
בעמותת עזר לזולת כ-95% מהאוכל המחולק מדי יום בבית התמחוי מגיע אלינו ממוסדות שונים שלולא היו תורמים לנו אותו הוא היה נזרק לפח ,הצלת מזון וצמצום פסולת הוא אחד הערכים החשובים ביותר שלנו כעמותה.
היתרונות של הצלת מזון
הפחתת בזבוז
כאשר אנחנו תורמים את המזון שלנו לאנשים שזקוקים לכך ויכולים להנות ממנו אנחנו לא רק עוזרים לאותם אנשים אלא גם מונעים את הבזבוז של האוכל וגורמים לירידה בכמות הפסולת שלנו.
השפעה על איכות הסביבה
יצור המזון נלווה בשימוש גבוה של משאבים כמו מים ואנרגיה וגם בהשפעה שלילית על הסביבה דרך פליטת גזי חממה. כאשר מצילים מזון במקום לזרוק אותו, אנו מפחיתים את הצורך בייצור נוסף, מקטינים את ההשפעה הסביבתית, ומפחיתים את הפגיעה בסביבה.
תרומה לקהילה
העברת מזון לנזקקים היא לא רק מעשה טוב , אלא גם היכולת שלנו לתרום לקהילה. אוכל שמועבר לאנשים במקום להיזרק לא רק עוזר להם לשבוע, התרומה הזאת מאפשרת להם לחסוך כסף ולהשקיע אותו בדברים חינויים אחרים כמו שכר דירה, קניית תרופות וחינוך לילדים.
הקמת מעגל חיים
הצלת מזון מקדמת מעגל חיים חסכוני וסביבתי. במקום להימצא בפח, האוכל מקבל משמעות חדשה ואנשים נוספים יכולים להנות ממנו כמו שאומר המשפט "הזבל של האחד הוא האוצר של האחר".
לסיכום תרומה לנזקקים דרך הצלת מזון אינה דבר קטן בעל השפעה סמלית, אלא פעולה חיונית וחסכונית שיכולה לעזור לעתיד של אנשים וגם לעתידו של כדור הארץ.